Bine ai venit la Micul dejun pentru femei!

Micul Dejun pentru Femei este o lucrare internaţională de femei. Sunt organizate întâlniri cu femei de diferite confesiuni religioase la un restaurant, se serveşte un mic dejun şi se prezintă o temă luată din cotidian din perspectiva biblică. Aceste întâlniri sunt întâlniri de suflet în care femeile sunt provocate să gândească mai mult la rostul vieţii lor şi la relaţia personală cu Dumnezeu.

Eşti bine venită la întâlnirile bianuale la Micul dejun. Daca vrei să participi te poţi înscrie pe pagina de contact. Te aşteptăm şi ne vom bucura să te cunoaştem.

Cafeaua de dimineata

cafeaua de dimineata

Un lucru care este foarte adevărat, este că în general femeile comunică mai mult decât bărbaţii şi le place să petreacă mai mult timp împreună cu alte persoane, aşa se face că dimineaţa se îndreaptă spre bucătărie şi pregătesc ceva atât pentru ele cât şi pentru ceilalţi, ca să aibă măcar pentru câteva minute pe cineva în compania lor.

Multe persoane au ajuns să consume cafea nu doar pentru beneficiul ei de a energiza organismul şi a alunga pentru un timp oboseala ci şi pentru oportunitatea pe care o oferă de a fi împreună cu cineva şi a schimba măcar câteva cuvinte, a comunica. Este plăcut să fii cu cineva într-o relaţie, să simţi că poţi fi de folos cuiva şi că ai pe cineva alături de tine si femeile investesc mult timp, bani şi energie în relaţiile cu alte femei.

Astăzi aş dori să ne gândim mai mult la “cafeaua de dimineaţă” şi să încercăm să vedem câteva lucruri noi.Pentru că multe dintre noi încep ziua cu cafeaua de dimineaţă m-am gândit că ne va fi uşor să ne oglindim pe noi femeile şi să învăţăm câteva lucruri utile. Pur şi simplu să vedem utilitatea unei cafele şi să învăţăm de aici.

MICUL DEJUN – EDITIA MARTIE 2014

Micul dejun – Martie 2014

În curând va avea loc și Micul Dejun pentru femei –sesiunea de primăvară, o întâlnire interconfesională pe care o organizăm cu mare drag pentru toate doamnele din Mediaș și împrejurimi: un timp în care servim un mic dejun, un timp pentru sufletul nostru, un timp pe care îl trecem la investiții, nu la pierderi pentru că prin subiectele prezentate la astfel de întâlniri investim în comoara sufletului nostru. Detaliile despre întâlnire le gasiți pe invitația prezentată mai jos.

mic dejun afis (Medium)

Vă așteptăm cu drag!

8 Martie

Este ziua cea mai potrivită să ne exprimăm recunostința, aprecierea și toată dragostea față de mamele noastre, față de fiicele noastre, față de femei care ne-au influențat viața în bine. Un buchet de flori, o atenție, un mulțumesc frumos sunt gesturi care exprimă o fărâmă din sentimentele noastre față de cele care ne-au dăruit atât de mult și totul… necondiționat!

Dar, cel mai mare motiv de recunoștință într-o astfel de zi de 8 Martie ar trebui să îl avem față de Creatorul nostru, față de Cel care ne-a creat femei, care ne-a dăruit viața și ne dăruiește fiecare zi ca un dar, față de Cel care ne modelează caracterul după chipul Său și ca un Mare Artist vrea să facă din noi opereleSale de artă.

El, Dumnezeu, ne vine în ajutor când Îl chemăm, El ne mângăie în necazurile noastre, El nu ne dezamăgește niciodată, El ne-a iubit mai mult decât oricare mamă din lume și și-a dat viața pentru păcatele noastre ca prin credința în jertfa Lui, noi, femeile să devenim fiicele Lui.

Într-o zi ca astăzi, El nu are nevoie de flori doar de un „mulțumesc” din inimă căci fără El noi nu am fi nimic și ca și Împăratul David să exclamăm și noi: „Te laud (Doamne) că sunt o făptură atât de minunată și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!” (Ps.139:14)

Vă doresc tuturor doamnelor o primăvară în toate domeniile vieții, multă lumină și la frumusețea feminină pe care o aveți adăugați și aceste bijuterii sfinte: bunătatea și credincioșia: „să nu te părăsească bunătatea și credincioșia, leagăți-le la gât, scrie-le pe tăblița inimii tale. Și astfel vei căpăta trecere și o minte sănătoasă înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor. Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta! (Proverbe 3:3-5)

Lavinia Dobrin

Ce poate face o femeie bună, blânda și înțeleaptă?

„Poate drege relații frânte, poate crește copii care vor fi oameni deosebiți, poate tămădui și poate mângăia, poate fi vântul care suflă în aripile bărbatului, înălțându-l acolo unde nici nu visa să ajungă. Și toate astea fără publicitate și fără a aștepta recompensă.”

Ruladă de cacao

rulada6 albușuri se bat spumă cu 150 gr zahăr. Când spuma e tare se adaugă galbenușurile, 40 gr.făină și 1lingură cacao. Se toarnă compoziția într-o tavă acoperită cu hârtie pentru copt. Se coace la foc potrivit. Când este coaptă se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Între timp se face crema:

Un pachet de unt se freacă spumă cu 150gr. zahăr pudră. Se adaugă 30gr cacao și un ou proaspăt bătut, vanilii. Se unge blatul cu cremă, se rulează pe lungime desprinzându-se de pe hîrtia de copt, se acoperă și partea exterioară cu cremă și se presară nucă măcinată din greu. Opțional se pune nucă prăjită și în cremă.

Sursa foto: www.e-retete.ro

Aperitiv cu avocado

av

Se ia un avocado copt si se răzuiește. Se stropește repede cu suc de lămâie să nu se oxideze. Se razuiește și un ou fiert tare. Se amestecă cu avocado, cu o conservă de ton (scurs de ulei), se adaugă ceapă verde sau roșie după gust, sare, piper. Se servește cu pâine graham sau cu pâine prăjită.

Foto: All-Food

MICUL DEJUN – EDITIA NOIEMBRIE 2013

Inregistrare audio

Micul dejun – Ediția Martie 2013

O nouă întâlnire de mic dejun a avut loc pe 23 martie 2013. Invitata noastră Adriana Cosman a abordat tema: Descoperă-ți frumusețea. A fost un timp de binecuvântare și postăm înregistrările audio dar și imagini de la această lucrare.

Introducere

Inchinare

Descoperă-ți frumusețea

Incheiere

Imagini:

Invitatie – Martie 2013

Invitaţie la un timp special pentru femeile din Mediaş invitatie fatainvitatie spate

UA-776403-16