Bine ai venit la Micul dejun pentru femei!

Micul Dejun pentru Femei este o lucrare internaţională de femei. Sunt organizate întâlniri cu femei de diferite confesiuni religioase la un restaurant, se serveşte un mic dejun şi se prezintă o temă luată din cotidian din perspectiva biblică. Aceste întâlniri sunt întâlniri de suflet în care femeile sunt provocate să gândească mai mult la rostul vieţii lor şi la relaţia personală cu Dumnezeu.

Eşti bine venită la întâlnirile bianuale la Micul dejun. Daca vrei să participi te poţi înscrie pe pagina de contact. Te aşteptăm şi ne vom bucura să te cunoaştem.

Invitație – Martie 2015

Micul Dejun - Martie 2015

Mesaj de început de an

Ashampoo_Snap_2015.01.07_10h50m18s_007_

Suntem la începutul unui an nou – un an necunoscut pentru noi, dar nu și pentru Dumnezeu. În Psalmul 139:12 ni se spune:„Iată că nici chiar întunerecul nu este întunecos pentru Tine, ci noaptea strălucește ca ziua și întunerecul ca lumina.”Pentru Dumnezeu nu este întunerec, nici ceață, nici confuzie, nici incertitudine. El este Dumnezeu care vede totul, cunoaște totul și are toată puterea în cer și pe pământ. Acest Dumnezeu, măreț, puternic, sfânt este Tatăl nostru, al tuturor celor care credem în El și ne rugăm: „Tatăl nostru care ești în ceruri…” Da, El este în ceruri dar este atât de aproape de noi, de fiecare și în dragostea Sa pentru noi ne spune: „nu te teme căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare căci Eu sunt Dumnezeul tău. Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor, Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare( Isaia 41:10).

Ce încurajare este pentru noi că e Cineva care se oferă să fie cu noi și alături de noi în necunoscutul în care pășim, să ne întărească și să ne vină în ajutor. De aceea ar fi înțelept să pornim în călătoria acestui an cu Dumnezeu, sprijinindu-ne pe dreapta Lui biruitoare și lăsând bagajele temerilor și îngrijorărilor noastre în seama Celui care le poate rezolva și care ne spune: „nu te teme căci Eu sunt cu tine”.

Doresc tuturor doamnelor o călătorie în fiecare zi cu Dumnezeu, sub protecția și binecuvântarea Lui, multă sănătate și să ne întâlnim cu bine la un nou Mic Dejun pentru femei.

Cu dragoste

Lavinia Dobrin

Reţete de toamnă

tort cu dovleac

Zilele lungi  de toamna pot deveni mai blande și dulci dacă te răsfeți cu ceva bun. Fie dulce, fie sărat.  Dacă vreți să colorați  o cină sau un prânz vă invit să încercați ceva nou.

Pentru aceasta vă propun două rețete, că tot stăm mai mult în casă și avem mai mult timp să „bucătărim”. Sunt rețete interesante și cred eu diferit cu ceea ce suntem noi obișnuite.

Aşadar, să pornim la gătit.

Micul Dejun – Noiembrie 2014

micul-dejun-noiembrie-2014-medias (8)

Sâmbătă, 15 Noiembrie a avut loc la restaurantul Edelweiss din Mediaș, Micul Dejun pentru femei care a fost ”mare”.

Au participat 279 de femei din Mediaș și localitățile din împrejurimi. Într-o atmosferă caldă și un ambient plăcut, pe lângă un mic dejun copios, femeile au avut și un timp pentru sufletul lor, au ascultat un mesaj prezentat de doamna Angela Țiprigan din Timișoara cu tema „Frumusețea unui nou început”, un început care își are începutul în interiorul nostru printr-o înnoire a minții, a inimii și a atitudinii noastre.

Cred că prin ceea ce a fost transmis cu multă pasiune, în inima multor femei a încolțit dorința unui nou început în viața lor – dorința să întoarcă o filă nouă din jurnalul vieții lor pe care să scrie: vreau un nou început cu Dumnezeu. El, care este Alfa și Omega,Începutul și Sfârșitul, le va ajuta ca și ultima filă din jurnalul vieții lor să se încheie tot cu El.

Vă mulțumim tuturor doamnelor care ați participat la întâlnire, care ne-ați încurajat prin zâmbetele și aprecierile dumneavoastră și mai ales pentru interesul pe care-l acordați acestor întâlniri de suflet.

„Ceea ce faci zilnic pentru Dumnezeu, rămâne în eternitate”.

Lavinia Dobrin, coordonator Micul Dejun pentru femei – Mediaș

 Înregistrarea audio:

Un nou început – Angela Tiprigan by Teofil Gavril on Mixcloud

Galerie foto:

Micul dejun – Noiembrie 2014

Ne apropiem de sfârșitul unei toamne frumoase și bogate, iar dacă toamna este pe sfârșite, înseamnă că ne apropiem și de o nouă întâlnire de Mic Dejun pentru femei, o întâlnire pentru suflet ce va avea loc pe 15 Noiembrie, după cum vedeți în invitația alăturată.

La un sfârșit de an, vă invităm la un ”nou început” – un început plin de frumusețe, de nădejde, de pace, de bucurie pe care ni le poate oferi doar Unul singur – Dumnezeu.

Cu mult drag așteptăm toate doamnele și domnișoarele care doresc, ca pe lângă ceașca plină cu cafea sau ceai, să-și umple și sufletul cu arome cerești.

micul dejun nov 2014

Cafeaua de dimineata

cafeaua de dimineata

Un lucru care este foarte adevărat, este că în general femeile comunică mai mult decât bărbaţii şi le place să petreacă mai mult timp împreună cu alte persoane, aşa se face că dimineaţa se îndreaptă spre bucătărie şi pregătesc ceva atât pentru ele cât şi pentru ceilalţi, ca să aibă măcar pentru câteva minute pe cineva în compania lor.

Multe persoane au ajuns să consume cafea nu doar pentru beneficiul ei de a energiza organismul şi a alunga pentru un timp oboseala ci şi pentru oportunitatea pe care o oferă de a fi împreună cu cineva şi a schimba măcar câteva cuvinte, a comunica. Este plăcut să fii cu cineva într-o relaţie, să simţi că poţi fi de folos cuiva şi că ai pe cineva alături de tine si femeile investesc mult timp, bani şi energie în relaţiile cu alte femei.

Astăzi aş dori să ne gândim mai mult la “cafeaua de dimineaţă” şi să încercăm să vedem câteva lucruri noi.Pentru că multe dintre noi încep ziua cu cafeaua de dimineaţă m-am gândit că ne va fi uşor să ne oglindim pe noi femeile şi să învăţăm câteva lucruri utile. Pur şi simplu să vedem utilitatea unei cafele şi să învăţăm de aici.

MICUL DEJUN – EDITIA MARTIE 2014

Micul dejun – Martie 2014

În curând va avea loc și Micul Dejun pentru femei –sesiunea de primăvară, o întâlnire interconfesională pe care o organizăm cu mare drag pentru toate doamnele din Mediaș și împrejurimi: un timp în care servim un mic dejun, un timp pentru sufletul nostru, un timp pe care îl trecem la investiții, nu la pierderi pentru că prin subiectele prezentate la astfel de întâlniri investim în comoara sufletului nostru. Detaliile despre întâlnire le gasiți pe invitația prezentată mai jos.

mic dejun afis (Medium)

Vă așteptăm cu drag!

8 Martie

Este ziua cea mai potrivită să ne exprimăm recunostința, aprecierea și toată dragostea față de mamele noastre, față de fiicele noastre, față de femei care ne-au influențat viața în bine. Un buchet de flori, o atenție, un mulțumesc frumos sunt gesturi care exprimă o fărâmă din sentimentele noastre față de cele care ne-au dăruit atât de mult și totul… necondiționat!

Dar, cel mai mare motiv de recunoștință într-o astfel de zi de 8 Martie ar trebui să îl avem față de Creatorul nostru, față de Cel care ne-a creat femei, care ne-a dăruit viața și ne dăruiește fiecare zi ca un dar, față de Cel care ne modelează caracterul după chipul Său și ca un Mare Artist vrea să facă din noi opereleSale de artă.

El, Dumnezeu, ne vine în ajutor când Îl chemăm, El ne mângăie în necazurile noastre, El nu ne dezamăgește niciodată, El ne-a iubit mai mult decât oricare mamă din lume și și-a dat viața pentru păcatele noastre ca prin credința în jertfa Lui, noi, femeile să devenim fiicele Lui.

Într-o zi ca astăzi, El nu are nevoie de flori doar de un „mulțumesc” din inimă căci fără El noi nu am fi nimic și ca și Împăratul David să exclamăm și noi: „Te laud (Doamne) că sunt o făptură atât de minunată și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!” (Ps.139:14)

Vă doresc tuturor doamnelor o primăvară în toate domeniile vieții, multă lumină și la frumusețea feminină pe care o aveți adăugați și aceste bijuterii sfinte: bunătatea și credincioșia: „să nu te părăsească bunătatea și credincioșia, leagăți-le la gât, scrie-le pe tăblița inimii tale. Și astfel vei căpăta trecere și o minte sănătoasă înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor. Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta! (Proverbe 3:3-5)

Lavinia Dobrin

Ce poate face o femeie bună, blânda și înțeleaptă?

„Poate drege relații frânte, poate crește copii care vor fi oameni deosebiți, poate tămădui și poate mângăia, poate fi vântul care suflă în aripile bărbatului, înălțându-l acolo unde nici nu visa să ajungă. Și toate astea fără publicitate și fără a aștepta recompensă.”

UA-776403-16